Thursday, January 14, 2010

blog adek

.




untuk menghindari adek aku dr men FB..
so ak sokong dia wat blog..
usia bru 11 tahun..
mencari2 identiti sebnr..ceh~~
as penulis o novelist..
post yg adekku buat berdasarkan mindanya...
berdasarkan apa yang dipelajari..
atau berdasarkan akibat kene marah ngan mak..adep2..
pokok nya aku lebih suka orang buat blog dari buat FB...
sebb dari waste tyme cr kawan..
bek jelajah cr minda baru cari idea baru tuk cari post..
macam yg adekku buat..
satu post memakn masa berjam2..
asik edit jerk..pas2 baca..edit blik..padahal post cam krgn UPSR...
tp lagi better than org yang asik men FB 24 jam...
sokong n contohi adekku...byk blaja dr adek..~~
sebb asik kene bebel ngan dia...
FB waste tyme~dia ckp~...
tenet kan meluas..why must choose FB??~kata dia~


~budak suka merajuk..budak suka membodek..budak yang suka buat orang ketawa..budak yang suka buat saya marah n geram....~durrotun_nashihah~

5 comments:

Ahmad Zulfadhli said...

ajar la dia maen facebook.. boleh tambah ramai kenalan.. kat facebook pun boleh menulis jugak.. :D

qamarunnajami said...

to ahmad

sya kurg stuju..
kerna kanak2 seusia nya lebey byk terpengruh dengn lingkungn..
datz why saya x teragak2 tuk memblock laman web FB dari diterokai oleh kanak2 seusia nya..
lihat la sendiri,budak2 lebih asyik cari kawan dr menulis..
tidakkah ia lebih mencenderung ke arah laghah..?
beter ajar bagaimana nak menulis dr mencr kawan..
sebb 2 sy lebey prefer blogspot..

syukran atas pandagn~

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

em,nk bg cdgn sket...x bape elok rsenye FB ni..kan org yahudi pnye owner..x cye cube cri..n sye skg akak sorg ni..:)..bgus2..ala,klu x bley jgk,pulas je telinga die..hehe..

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

em,nk bg pndpt sket..sye kurg stuju klu suh die men FB...kan kite akan lg sokong yahudi?sbb die pnye owner tu yahudi tau..n sye sokong akak sorg ni..:)..bgus jgk..atleast nti die da x mls nk buat karangan kan..hehe..tp,klu asyik degil je,pulas je telinga die...kan senang..tp ingt,biar berpada2 la kan..k

qamarunnajami said...

to MKI..
smpi 2 komen..
xsalah nak berFB..tp biar berpada niat pentg tuk berdakwah..
akk pun sokong cdgn kamu..
pulas telinga dia..kui2...