Monday, November 17, 2008

coretan hari2 yang mendatang..

saja letak gambar KMPh..tetibe teringat kenangan yang lalu


ALLAUAKBAR..ALLAHUAKBAR..azan asar mula berkumandang..tertidur sampai ke asar..astaghfirullah..dah lama tak tidur petang..teringat janji nak arrange usrah kat jalan intan dengan kak dayah..nasib baik janji jam5 petang..tepat jam 5 petang kak dayah ambil ana dengan teksi..oleh kerana kami 4 orang jadi decided nak ambil teksi dari naik angkut atau beca..sebenarnya dah lama tak naik angkut..itu yang rasa takut nak naik angkut balik..

sampai jerk kat jalan intan ana dan senior2 disambut dengan adik2 junior 08..adik2??ana pun junior 08 gak..bukan orang tahu pun..berlagak cam senior lak..maghrib mu makin mendekati dengan waktunya..so masing2 ambil wudu dan menunaikan secara berjemaah..dah lama tidak merasai solat berjemaah..tetiba teringat kat sahabat..rindunya rasa2 nak balik malaysia jerk nak jumpa sahabat2..saat kemanisan bersama sahabat ketika kat KMPh..rindu gak nak qiammulail ngan sahabat..insyaALAAH dah bentuk usrah ngan junior08 nanti wat lah program qiammulail..mudah2an berjalan lancar..alhamdulillah respon tersangat positif..ramai gak yang join..tidak sangka dapat bentuk 5 grup usrah..kebahangatan ukhwah mulai terasa di hati..



masa sambutan maulidur rasul..rindu nya kat korang..


saja jer letak gambar kak yana..jangan marah ya kak yana

ermm..dapat gak solat secara jemaah dan solat sunat..kat rumah buat solat sendiri jerk..yang lain buat hal masing2..ajak juga housemate tapi apakah daya agaknya bebanan asighment menyebabkan kemudharatan baginya..tidak mengapalah janji dah ajak..

lepas meeting ngan kak dayah,kak aesyrin,kak nabilah dan kakak2 lain..tetibe parut masing2 sudah lapar..apa lagi terus cari tempat makan..rezeki malam ini sungguh murah sebab kak aesyrin belanja..syukran ya ukhti..lain kali belanja lagi..perut pun dah isi..penat pun mendatang..lepas hantar kak nabilah..terus calling taxi sebab dah tak tertahan mata akibat mengantuk..kak dayah, kak wani serta tini naik satu taxi..ana kak dayah dan kak naila naik satu taxi sebab rumah kami berdekatan..hampir jam10.30 baru sampai kerumah..kalau kat malaysia dah pukul 11.30..kalau mak tahu ana balik lewat..teruk kene marah..rindu pulak kat mak dan abah..aisey tetibe teringat jurnal fizik serta kimia tak siap..ya ALLAH macam mana lah boleh lupa..stay up lagi..tak per..pengorbanan..moga2 ALLAH membalas pengorbananmu ya ukhti nabilah..

2 comments:

busu said...

salam...adik org serkam ke...serkam mana ye..

srikandi said...

semoga ukhwah yg terbina antara kita mendapat keredhaan dari-Nya =)