Sunday, November 23, 2008

demam......




salam perjaungan dan salam SEHAT..

sekarang ni musim demam..hujung bulan 11 adalah musim tengkujuh..tiap2 malam..tiap2 siang akan dihujani oleh air dalam erti kata yang lain hujan turun (isyh ayat cam puting beliung)..al maklumlah baru baik demam..lain dipikir lain dicakap..lain di tanya lain dijawab..2 hari demam..maka tergendala segala meeting2 yang patut diadakan pada hari ahad..mujurlah ramai yang ada..(ala tak penting pun hang kat dalam meeting)..asighment serta jurnal pun banyak tak di buat..bukan xnak buat..tapi kudrat yang masih ada masih lemah lagi..tunggu superman "mencharge" balik..

di saat ku dijangkiti virus demam..suatu virus yang mudah dijangkiti..saat itulah kerinduan pada ummi semakin meluap2..teringat kenangan yang sentiasa terpahat dihatiku..kenangan ketika demam..bubur yang enak sentiasa terbau didapur..hanya tunggu untuk dimakan sahaja..no need moving..juz only rest..bez nya waktu itu..tapi sekarang...bubur dari bibik tulah kutelan..sup ayam dari a&w tulah ku makan..kerinduan ku tak mampu bendung lagi..segera ku menelefon mak..tapi perakhiran yang ana dapat bukan suara ummiku tapi tut..tut..pleasa try later..ana pasrah..

keheningan malam..cengkerik dan katak2 sering bersahutan tanda bersyukurnya nikmat ALLAH yang tidak terhingga..malam ini hujan lebat lagi..bertambah sejuk lah malam ini..syukran pada sahabatku syazwani kerana sudi menjaga ku sehari suntuk mengurus makan dan minumku ketika demam(macam budak kecik)..terubat juga rindu pada my mom..malam ini wani tidur di rumah ana..so rase tenang sikit..kesian pulak kat wani..dah lah esok kuliah jam7..errmm..syukran ya wani..pengorbananmu sentiasa terpahat dihatiku..syukran ila azi,asfahana dan tan sebab sudi melawat budak yang banyak kerenah ini..tan thanks ya belikan ubat..

teringat kata2 dari sahabat myfam..kadang2 kesakitan itu ALLAH sengaja bagi kat hamba2 yang disayangi sebagai kasih sayang dari nya..sebagai landasan ujian..satu tarbiyah buat kita untuk memantapkan iman kita yang makin rapuh..ermm betul gak..rindu gak pada sahabat myfam..teringat ketika ana demam masa kat matrik..hampir tak muat bilik ana sahabat datang menziarahi(cam rombongan cik kiah lak)..rindu saat itu..thanks ya sahabatku..walau jauh di mata tetapi still dekat dihati..


adikku nashihah yang bermaksud suka bagi nasihat..memang pun..

to my beloved ukhti nashihah ab karim..yesterday besday adik..so sanah helwa ila adik yang ke 10..rajin2 belajar..jangan tinggal solat..rajin2 baca quran..jangan dok malas jerk..dah besar pun perangai jangan cam budak umur 7 tahun la..


p/s..nak balik..........rindu kat mak dan abah..

No comments: