Friday, November 7, 2008

obama pengaman dunia islam??


salam perjuangan tuk semua..

based on my title..pasal obama isu yang cukup hangat diperkatakan sehinggakan dalam negara indonesia di mana ana belajar ramai masyarakat mengagumi beliau..ada segelintir masyarakat disini mengakui beliau merupakan saudara nya..sekian lama obama hidup kenapa tidak dicari..adkah popularity seseorng mempengaruhi persaudaraan kita??sukar tuk di tafsirkan..sukar jagu untuk ana fahami masyarakat di sini..esok pulak mesti ada yang mengakui obama 2 sepupu mereka..dunia sekarang pown xtaw la cam ner ek...

amerika mencipta sejarah apabila barack obama memenangi kerusi presiden amerika syarikat dalam pilihan raya yang lalui..satu2 nya orang kulit hitam memenagi kerusi tersebut setelah 232 tahun amerika syarikat merdeka dari kuasa eropah..if xsilap ler...beliau mengalahkan parti republikan iaitu john mccain sebanyak 2oo lebey undi untuk menguasai "rumah puaka" white house..rumah segala kejahatan yang telah dikumpulkan..

bukan amerika yang gembira malah semua umat islam di dunia "hepi" dengan kemenangan beliau..kalau kat sini xtahu la nak cakap apa..fanatik sangat ngan obama..terngiang2 dalam pikiran ana..kalau obama menang dapat ke dia kembalikan keamanan dunia..seolah2 kemenangan obama membawa seribu harapan umat islam dan termasuk pemimpin islam..mereka menaruh harapn yang belum pasti benar dan betul seolah2 obama ibarat pengaman dunia..macam citer superman lak nak selamatkan dunia..wahai sahabatku dunia kita bukan citer dongeng..dunia kiter realiti..jangan petaruhkan dunia kita pada tangan yang salah..so renunglah balik..mereka menaruh harapan pada beliau stelah peristiwa dimana segala kesetanan bush melimpah2 dan membuak2 terhadap umat islam..seluruh masyarkt di dunia menyokong obama..

wahai saudara n sahabat..ingat lah obama bukan berdiri berseorangan..beliau berdiri di atas kaki2 yang membencikan islam..amerika merupakan pendokong dan pengembanag ideologikufur kapatalis masakan dia mahu negara2 islam maju dari mereka..ingatlah seluruh kekayaan dunia semua di negara islam..sebab itulah para2 kafir harbi menggunakan obama tuk mencapai matlamat dorang 2.. Justeru, apakah kita mengharapkan bakal presiden Amerika atau sekutu nya ini hanya akan berdiam diri melihat kekayaan yang melimpah ruah yang ada di dunia Islam, walhal mereka boleh menguasai semuanya? Malah dia akan dapat menguasai semuanya dengan begitu mudah kerana pemimpin-pemimpin umat Islam yang ada pada hari ini adalah para pengkhianat yang telah pun menyerahkan kekayaan negara dan nyawa umat Islam kepada golongan kuffar penjajah selama ini.


Apa yang jelas setakat ini adalah, bakal Presiden kulit hitam ini telah pun mengisytiharkan ‘kesudiannya’ untuk memperluaskan perang di Afghanistan, yang bermaksud memerangi umat Islam, saudara kita yang berada di Afghanistan. Dia juga secara terang-terangan menyokong kekejaman pencerobohan Israel ke atas Palestin. Dengan kata lain, segala malapetaka yang dibawa oleh pemimpin kuffar penganut Ideologi Kapitalis ke atas umat Islam sebelum ini nampaknya disokong dan bakal diteruskan oleh Obama..is it true??

dulu bush laknatullah ada juga mengatakan dia akan membawa kemenangan pada dunia..so result??per dah jadi dengan dunia islam..adakah keamanan yang di maksudkan oleh bush lanatullah dimaksudkan dengan memerangi dan membunuh umat2 islam yang tidak berdosa dan tidak menyokong nya..i2 kah istilah keamanan..bagaimana dengan obama??
Perubahan sebenar yang sepatutnya diharapkan (dan diusahakan) oleh umat Islam adalah perubahan sistem dunia kepada sistem Islam (sistem Khilafah), bukannya sistem Kapitalis.

sebenarnya sahabatku perubahan sebenar yang sepatutnya diharapkan (dan diusahakan) oleh umat Islam adalah dengan tertegaknya Daulah Khilafah dimana hukum2 islam dipraktika dan di amalkn... Sesungguhnya dunia tidak akan berubah hanya dengan terlantiknya seorang kafir yang akan memerintah dengan hukum-hukum kufur, tetapi dunia akan berubah apabila dibaiatnya seorang Khalifah atas Kitabullah dan Sunah RasulNya. ingat lah kembali dahulu khalifah2 ALLAH menakhluki 2/3 dunia..masakn sekarang nie xboley..selagi ada nya alquran and assunnah..insyaALLAH dunia milik kita..juz lambat atau cepat..

p/s:mudah2an kedudukan obama as presiden dapat merubah dunia yang huru hara dari bush laknatullah..

2 comments:

فاطمة الزهراء said...

assalamualaikum..
my dear sis, jgn menghukum negara amerika keseluruhannya...bukan sume rakyatnya mcm tu..umat islam yg berada di amerika jumlahnya adalah kedua majoriti n yg pertamanya adalah majoriti penganut kristian...
doakan moga umat Islam bakal berkembg disana n menjadi majoriti utama penduduk amerika :)

my dad too sudah menjangkakan obama bkl president pertama amerika yg berkulit hitam pada awal obama bg talk waktu dia masih di college..he is very brilliant man..doakan moga Allah berikan dia hidayah jika dia boleh membawa kebaikan kpd Islam..mcm mana Rasulullah s.a.w doakan buat saidina Umar alKhattab n bapa saudaranya tp hidayah itu milik Allah n akhirnya Saidina Umar menjadi AlFarouq :) .. wallahu'alam

فاطمة الزهراء said...

assalamualaikum..
my dear sis, jgn menghukum negara amerika keseluruhannya...bukan sume rakyatnya mcm tu..umat islam yg berada di amerika jumlahnya adalah kedua majoriti n yg pertamanya adalah majoriti penganut kristian...
doakan moga umat Islam bakal berkembg disana n menjadi majoriti utama penduduk amerika :)

my dad too sudah menjangkakan obama bkl president pertama amerika yg berkulit hitam pada awal obama bg talk waktu dia masih di college..he is very brilliant man..doakan moga Allah berikan dia hidayah jika dia boleh membawa kebaikan kpd Islam..mcm mana Rasulullah s.a.w doakan buat saidina Umar alKhattab n bapa saudaranya tp hidayah itu milik Allah n akhirnya Saidina Umar menjadi AlFarouq :) .. wallahu'alam